Even voorstellen: Dagmar Ros

We stellen graag onze stagiair aan je voor:

Mijn naam is Dagmar Ros en ik ben derdejaars student Watermanagement aan de Hogeschool Rotterdam. Momenteel loop ik stage bij BWZ Ingenieurs. Tijdens mijn studie leer ik op een creatieve manier problemen aan te pakken om steden aan het water, zoals Rotterdam, ook in de toekomst leefbaar te houden. De opleiding biedt een combinatie van technische, bestuurlijke en ontwerpgerichte vaardigheden, waardoor ik een brede kijk ontwikkel op dit vakgebied.

Tijdens mijn stage bij BWZ werk ik aan de ontwikkeling van een visie voor nieuwe oeverbekleding van de gestuwde rivier Nederrijn-Lek (van Amerongen tot Hagestein). Hierbij analyseer ik wat het riviersysteem nodig heeft om optimaal te functioneren als ecosysteem en om te voldoen aan mensgerichte functies, zoals scheepvaart, overstromingsveiligheid en ecosysteemdiensten. Het doel van dit onderzoek is om de plannen en ontwikkelingen van de afgelopen 70 jaar te evalueren, een gewenst toekomstbeeld te formuleren en een visie voor de realisatie daarvan te ontwikkelen. Belangrijk hierbij is om vast te stellen welk type natuurlijke oever kansrijk is op welke locaties en wat de meerwaarde daarvan is. Deze inzichten worden samengebracht in een visierapport.

Naast het schrijven van het visierapport neem ik ook kleinere werkzaamheden van collega’s op me. Op deze manier krijg ik een goed inzicht in de diverse werkzaamheden binnen BWZ.