Wachtwoord vergeten?

Vorige «Terug naar de lijst » Volgende

Waterkwaliteit gracht Donjon te Geldrop

Projecten: Waterkwaliteit gracht Donjon te Geldrop
Projecten: Waterkwaliteit gracht Donjon te Geldrop
Projecten: Waterkwaliteit gracht Donjon te Geldrop
02/02/2016
(Opdrachtgever: Gemeente Geldrop-Mierlo)

Voor gemeente Geldrop-Mierlo en Waterschap De Dommel voerden wij een onderzoek uit naar maatregelen waarmee de waterkwaliteit in de gracht rondom het appartementencomplex Donjon te Geldrop kan worden verbeterd, zodat klachten als stank en blauwalgenoverlast niet meer optreden. Het onderzoek betrof een beknopte watersysteemanalyse, het uitwerken van maatregelen als aanleg nvo’s, mosselkratten of helofyteneilanden, doorspoelen, tijdelijke droogval en het beheren van de populatie eenden. De maatregelen werden door ons uitgewerkt op effectiviteit en technische en financiële haalbaarheid.

Op basis van de verkregen resultaten formuleerden wij een advies voor een haalbare en effectieve aanpak van de waterkwaliteit.

Gemeente Geldrop-Mierlo start in de tweede helft van augustus 2016 met de uitvoering van diverse werkzaamheden om de waterkwaliteit in de gracht te verbeteren. Ook verzoekt zij omwonenden om te helpen de waterkwaliteit ook na de herinrichting te waarborgen. De maatregelen die worden uitgevoerd zijn:

  • tijdelijk droogleggen van de gracht;
  • vissen afvangen en verplaatsen naar water op andere plekken binnen de gemeente;
  • het aantal (wilde) eenden verminderen;
  • een groenstrook aanleggen langs de gracht;
  • de doorstromingspomp in de gracht uitzetten;
  • ingeplante kokosrollen plaatsen.
Bookmark and Share

Selecteer projecten