Wachtwoord vergeten?

Vorige «Terug naar de lijst » Volgende

Baggeren stadsgrachten Leiden

Projecten: Baggeren stadsgrachten Leiden
Projecten: Baggeren stadsgrachten Leiden
Projecten: Baggeren stadsgrachten Leiden
Projecten: Baggeren stadsgrachten Leiden
31/12/2013
(Opdrachtgever: Aannemingsbedrijf C.M. Baars & Zn)

In Leiden zijn enkele stadsgrachten niet veilig om regulier te baggeren, omdat er mogelijk dumpmunitie uit de Tweede Wereldoorlog aanwezig is. De combinatie Aannemingsbedrijf C.M. Baars & Zn en AVG Explosieven Opsporing Nederland gaat dit najaar deze conventionele explosieven opsporen en onschadelijk maken, baggeren en bodemvreemd materiaal, zoals puin, fietsen en autobanden verwijderen. BWZ Ingenieurs heeft de combinatie op diverse fronten ondersteund. Zo verzorgden wij onder andere een terreininventarisatie, het tekenwerk en het vergunningen- en projectmanagement.

Het project 'Baggeren van op dumpmunitie verdachte trajecten in Leiden' is onderverdeeld in twee fasen, namelijk de voorbereidingsfase en de uitvoeringsfase. Door ons zijn in de voorbereidingsfase de volgende werkzaamheden verzorgd:

  • opstellen Projectmanagementplan
  • opstellen Definitief Ontwerp
  • vergunningenmanagement
  • ondersteuning voortgangsoverleggen

Tijdens de uitvoeringsfase hebben wij de combinatie ondersteund door:

  • het bijhouden van de planning
  • het bijhouden en actualiseren van het keuringsplan
  • het bijhouden en actualiseren van het risicodossier
  • te assisteren in de projectcommunicatie

Sinds 14 oktober zijn baggerwerkzaamheden uitgevoerd op de Rijn en in de Poelwetering. Voorafgaand aan de baggerwerkzaamheden is het slib onderzocht op niet-gesprongen explosieven. Voor deze detectiewerkzaamheden zijn onder meer duikers ingezet.

Tijdens werkzaamheden aan de Poelwetering is een (Engelse) helm uit WOII aangetroffen. In het water langs de Morssingel/Rijnsburgersingel zijn een Duitse eihandgranaat en een scherfhandgranaat No. 36 Mills (UK) gevonden. Deze handgranaten zijn inmidels tijdelijk veilig gesteld in de daarvoor bestemde munitiebunker (Voorziening voor het Tijdelijk Veiligstellen van de Situatie (VTVS)).
Bookmark and Share

Selecteer projecten