Wachtwoord vergeten?

Vorige «Terug naar de lijst » Volgende

Ontwerp Tuinen van West

Projecten: Ontwerp Tuinen van West
28/10/2010
(Opdrachtgever: Stadsdeel Nieuw-West)

Tussen de Westelijke Tuinsteden en de ringvaart Haarlemmermeer liggen vier kleine polders, de Lutkemeerpolder, de Odorperbovenpolder, de Osdorperbinnenpolder Noord en de Osdorperbinnenpolder Zuid. Stuk voor stuk restanten van het grote veenpolderlandschap dat zich in vroegere tijden ten westen van Amsterdam uitstrekte. Stadsdeel Nieuw-West (Amsterdam) ontwikkelt in de genoemde polders, samen met de centrale stad, een veelzijdig, groen recreatiegebied: de Tuinen van West. 

In opdracht van het stadsdeel heeft BWZ Ingenieurs gewerkt aan een Voorlopig Ontwerp (VO) voor het centrale middengebied en een recreatieve oost-westverbinding in de Osdorperbinnenpolder Noord.Daarna is het VO nader uitgewerkt en doorontworpen.

Het beeld van het groene recreatiegebied Tuinen van West zal deels bestaan uit zogenaamde kamers, bestaand en nieuw. Bestaand zijn de vijf volkstuinencomplexen, sportpark de Eendracht, begraafplaats Westgaarde en de boerenerven. Nieuw zijn speelantuur, het Park- en Evenenemententerrein, het Volkstuinenpark Nieuwe Stijl en een open gebied met recreatieve voorzieningen. De kamers zijn verbonden door routes, waarbij elke kamer andere mogelijkheden biedt, zoals een evenemententerrein, pluktuinen en een boomgaard.

rapportage_centraal_middengebied.pdf


Bookmark and Share

Selecteer projecten