Wachtwoord vergeten?

Vorige «Terug naar de lijst » Volgende

Uitvoering baggerwerkzaamheden Leiden gestart

26/09/2013 

Op 26 september is een informatieavond gehouden over het project ‘Baggeren van op dumpmunitie verdachte trajecten in Leiden’. De bijeenkomst vond plaats in het informatiecentrum dat speciaal voor dit project is ingericht in een voormalig winkelpand aan de Morsstraat 10A, op slechts enkele honderden meters van het projectgebied.

Voor het informatiecentrum hebben wij A0-presentatieposters vervaardigd, die ingaan op de vijf deellocaties die worden gebaggerd en waarop de gehanteerde werkwijze wordt gevisualiseerd.

Hoewel de Gemeente Leiden honderden brieven had verstuurd om de omgeving te informeren en de informatieavond aan te kondigen, was de opkomst op twee handen te tellen. Gelukkig was er ruim voldoende koffie en koek!

Sinds 14 oktober worden baggerwerkzaamheden uitgevoerd op de Rijn en in de Poelwetering te Leiden. Voorafgaand aan de baggerwerkzaamheden moet het slib worden onderzocht op niet-gesprongen explosieven. Voor deze detectiewerkzaamheden worden onder meer duikers ingezet.

Tijdens de werkzaamheden in de Poelwetering is een (Engelse) helm uit WO II aangetroffen. In het water langs de Morssingel/Rijnsburgersingel is een Duitse eihandgranaat gevonden. Voor het tijdelijk veiligstellen hiervan is een munitiebunker aangevoerd. Meer foto's vindt u onder http://www.bwz-ingenieurs.nl/projecten/75/water_veiligheid/2/baggeren_stadsgrachten_leiden/125/
Bookmark and Share